Vi märker att du använder en äldre webbläsare som inte längre stöds fullt ut av vår webbplats och du kan därför uppleva vissa problem och begränsningar under ditt besök.

Vi föreslår att du istället använder Google Chrome alternativt Microsoft Edge där du ska få en komplett upplevelse av vår webbplats.

Sommartorget

Hela sommaren kan du besöka härliga lekytor när Lilla torget i Oskarshamn förvandlas till Sommartorget – en perfekt plats för sommarlek mitt i stadskärnan! Här kan du spela kubb, slappa i en solstol och njuta av solen eller varför inte utmana någon i ett parti luffarschack. 

Busiga tisdagar på Sommartorget

Under sex tisdagseftermiddagar under sommarlovet fylls Lilla torget med extra aktiviteter för barn och unga. Det kommer bjudas på massor av lek och bus som vanligt men även underhållning och möjlighet att prova på roliga aktiviteter på olika teman.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och kräver ingen anmälan eller förkunskaper. Håll utkik efter kommande uppdateringar om program för varje tisdag!

LIVE torsdagar på Sommartorget

Under fem torsdagskvällar i sommar fylls Sommartorget med härlig musikunderhållning med start kl. 18:00.

11 juli Allsång med gästartister och konsert med Effy Simon

Allsångsledare Theresé Wahlgren Sundén och husbandet Seaside leder oss genom en härlig musikalisk kväll och får till sin hjälp en rad gästartister. Publiken kommer att få sjunga med i välkända allsångsmelodier och bjuds på en avslutande konsert med Effy Simon.

Låtskrivaren Effy Simon fann kärleken i de akustiska tonerna vid 10 års ålder, då hon fick sin första ukulele av din farmor. Hennes musikaliska resa började i London 2019. Från att tidigare ha skrivit låtar på engelska har den svenska vispopen fått ta en allt större plats i hennes musik.  

Våren 2023 släpptes hennes första svenska EP Känslosam, där melodiska vispopen och jazzinfluenser bjuder på både allvar och lättsamma texter med glimten i ögat.  

18 juli Allsång med gästartister och konsert med Ian Janes

Allsångsledare Theresé Wahlgren Sundén och husbandet Seaside leder oss genom en härlig musikalisk kväll och får till sin hjälp en rad gästartister. Publiken kommer att få sjunga med i välkända allsångsmelodier och bjuds på en avslutande konsert med Ian Janes som besöker Oskarshamn ifrån Canada.

Ian Janes gör poplåtar som är djupt influerade av soul, R&B och jazz, men hans musik överskrider genrer och tidsepoker. Med 5 album i ryggen och en livstid av musikskapande har Ian sin egen själfulla och övertygande röst som sångare, låtskrivare, gitarrist och producent.  

25 juli – Programinnehåll släpps inom kort.

1 aug Allsång med gästartister och konsert med Hilma

Allsångsledare Theresé Wahlgren Sundén och husbandet Seaside leder oss genom en härlig musikalisk kväll och får till sin hjälp en rad gästartister. Publiken kommer att få sjunga med i välkända allsångsmelodier och bjuds på en avslutande konsert med Hilma.

Med rötterna i den småländska skogen och huvudet högt uppe bland molnen vill Hilma beröra sina lyssnare med texter och melodier som kommer direkt från hjärtat.

8 aug Allsång med gästartister och konsert med Martin Lönegren

Allsångsledare Theresé Wahlgren Sundén och husbandet Seaside leder oss genom en härlig musikalisk kväll och får till sin hjälp en rad gästartister. Publiken kommer att få sjunga med i välkända allsångsmelodier och bjuds på en avslutande konsert med Martin Lönegren.

Martin Lönegren är en singer-songwriter med tydliga influenser från den amerikanska söderns folkmusik. Country, bluegrass, blues, gospel och southern soul. Något som kort och gott kan sammanfattas som “Americana”.  

Förra året släppte Martin ett par singlar, en EP och en featuring tillsammans med Dimpker Brothers. I mars 2024 släpper han den första singeln i raden av 10 låtar som kommer att utgöra albumet Waterline.  


Vill du ha tips på andra evenemang i Oskarshamn så kan du spana in evenemangskalendern.

Evenemang på Sommartorget