patty griffin

GRAMMY® Award vinnaren Patty Griffin kommer till Oskarshamnsfesten den 17 augusti. Hon spelar på Lilla torget i Oskarshamn kl 18.00. Vi ses där! 
 
Patty Griffin är en amerikansk artist med en bredd på sin musik som utforskar de intima stunderna och universella känslor som knyter oss samman. Patty har vunnit GRAMMY® Award en gång och varit nominerad sju gånger under två decennier.
Patty Griffin har skapat nio klassiska studioalbum och två livealbum. Ett imponerande arbete som fick New York Times att säga att hon skriver fullständigt känslomässiga porträtt av specifika personer och att hennes sånger har självständiga liv som fortsätter i ditt huvud när musiken slutar.
 
Patty Griffin anses vara bland de bästa låtskrivarna i modern tid, och har arbetat tillsammans med häftigt utvalda personer som Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Solomon Burke, Dixie Chicks, Kelly Clarkson och Jeff Beck, Martina McBride, Miranda Lambert, Melissa Etheridge och Susan Boyle, för att nämna några.
 
Patty Griffins låtar har även varit med i många olika filmer, tv och teaterprojekt.
 
Som om hennes häftiga karriär inte vore tillräckligt, så har Patty Griffin funnit tid att samarbeta med ett stort antal likasinnade artister. Bland annat Joshua Radin, Todd Snider, Dierks Bentley, Robert Plant, Jack Ingram, Gillian Welch och David Rawlings.
 
Vi ses på Lilla torget den 17 augusti och lyssnar på underbara Patty Griffin.