Musik på tre olika scener

Under Oskarshamnsfesten kommer vi bjudas på mycket musik för alla smaker på tre centrala scener i Oskarshamn. På de ordinarie scenerna i Stadsparken och på Döderhultarns plats, vi bygger också upp en scen på Lilla torget. 
Vi lanserar artister hela vägen fram till Oskarshamnsfesten, och du kan läsa om dem här nedan. Självklart meddelar vi på vår Facebook-sida när vi släpper nästa artist. 

Vill du redan nu provlyssna på artisterna som kommer till Oskarshamnsfesten så ska du klicka dig in på vår Spotify-lista som du hittar här eller längst ner på denna sidan. 

Lilla torget

På Lilla torget i Oskarshamn bygger vi upp en tillfällig scen där du bjuds på blandad musik under Oskarshamnsfesten!
Varmt välkommen! 

fredag 24 augusti

Elin namnieks

Fredag 24 augusti kl 17.
Allt började mitt ute i ingenstans, långt inne i de småländska skogarna. Elin Namnieks startade sin karriär som en typisk singer/songwriter och blev 2015 upptäckt av två producenter i Los Angeles som hon senare släppte sin EP 'All I Wanted to Say' med. Genom åren har hon gjort hundratals gig världen runt och nu utvecklat sitt sound mot mer elektroniska pop-produktioner. Under 2018 har hon redan släppt två singlar som hyllats och streamats i mängder. 
Vill du lyssna på Elin på Spotify ska du klicka här. 

Mollie Minott

Fredag 24 augusti kl 18.
Det har gått fyra år sedan ”Oskarshamns andra kärnkraftverk” Mollie Minott gick till final i Idol. Åren efter turnerade hon och syntes mycket i svensk tv, men kände efter ett tag att hon behövde dra sig tillbaka och skriva musik. 2016 investerade hon i en egen studio och nu har hon äntligen hittat sin eget sound. Senaste singeln ”Ready For Tomorrow” släpptes 25 maj. 
Den 8/7 kan du se henne framföra den på tv i Nyhetsmorgon och den 24/8 kommer hon tillbaka till sin hemstad för att spela på Oskarshamnsfesten! 

Vill du lyssna på Mollie på Spotify ska du klicka här.

Eva Eastwood

Fredag 24 augusti kl 21.
Eva Eastwood är en svensk låtskrivare och sångerska. Hon sjunger svenska låtar och även rockabilly och rock'n'roll. Musiken är ofta influerad av 1950-talet och framåt.

2005 medverkade Eastwood i tv-programmet Allsång på Skansen där hon framförde låten "Vårt liv i repris" från skivan En ny stil i stan, en händelse som räknas som avgörande för hennes karriär. 2011 var hon också med i Allsång på Skansen då hon framförde låten "Lyckost" från albumet med samma namn.

Den 24 augusti kl 21.00 kliver Eva upp på scenen på Lilla torget och bjuder besökarna på en stund av härlig musik. 

Vill du lyssna till Eva på Spotify ska du klicka här.

Lördag 25 augusti

queen c

Lördag 25 augusti kl 14.
Bakom artistnamnet Queen C står Chelsy Nicolas som har sina rötter i Kenya men numera bor i Vimmerby. Chelsy började under sin tid i Kongo finna inspiration hos Nicki Minaj och andra rapartister som hon hittade på Youtube.

Idag lyssnar Chelsy mest på Kendrick Lamar och drömmer om att få spela på en stor scen med dansare och andra, erkända rappare. ”Det är en lycka”, säger hon, ”att få dela med sig av sin musik när publiken hejar på och budskapet går fram!” 

Queen C vann årets länsuttagningar av Imagine Sweden, en internationell musiktävling för unga musiker. Vill du lyssna på Queen C på Spotify ska du klicka här. 

ISle of you

Lördag 25 augusti kl 16.
Popduon Isle of You består av de tjugoåriga Ida och Elina och deras två gitarrer. Som bästa vänner förmedlar de allt från sprudlande glädje och fnittriga skrattanfall till brustna hjärtan och låt mig sjunka genom jorden-upplevelser. Den egenkomponerade musiken är bubblande pop och beskrivs som en mix av Icona Pop, Paramore, Weezer och Taylor Swift.
Sommaren 2016 fick Isle of You ett genombrott med singeln 50+1 efter att Capitol/Universal Music kontrakterat de unga talangerna och släppt första singeln som direkt gick upp på första plats på Spotifys virala lista. I januari släpptes uppföljaren “Mindcrime”, “ A shamelessly joyous pop song that sounds like a hyper cross between The Jackson 5 and S Club 7” enligt Scandipop.

Senaste året har Isle of You hunnit med festivalspelningar som Peace and Love och Putte i Parken. De har haft flera bejublade gig i Toronto, varit enda svenska bandet uttagna till Canadian Music Week och spelat på barnhem och fängelser i Colombia.

Vill du lyssna på Isle of You på Spotify ska du klicka här.

Shirin

Lördag 25 augusti kl 19.
Shirin är tjejen med egyptiskt påbrå som föddes i Berlin 1995, växte upp i Norge och är numera bofast i Malmö sedan 2001. Shirin har inte bara påbrå från all världens hörn, hon har även en röst som blivit hyllad av artisten Sia på Twitter med orden ”INCREDIBLE SINGING YOU!!”. 

Shirin är självlärd då det kommer till sången, hon lärde sig nämligen att sjunga genom att imitera de stora soulsångerskorna, och sin första låt skrev hon redan som 15-åring. Utöver att sjunga så har hon även tävlat i hästhoppning samt besitter ett stort intresse i tatueringar, hon har själv 33 stycken…

Shirin har redan medverkat i flertalet TV-program i Sverige, bland annat tillsammans med Timbuktus band Damn! då de framförde en fantastisk version av Frans vinnarlåt i finalen av Melodifestivalen tidigare i år. Kort därefter släppte hon äntligen eget material i form av singeln ”Back To The Basics” och i början av nästa år kommer en uppföljare.

Vill du höra Shirins låtar på Spotify ska du klicka här. 

Stadsparken

I Oskarshamns mysiga stadspark kommer du att kunna bjudas på en god blandning av musik. Här kan du antingen sitta på bänkarna och bara njuta, eller ta dig in i mattältet och samtidigt njuta av något gott att äta & dricka. 

fredag 24 augusti

adée

Fredag 24 augusti kl 19.
Adée är en artist och producent som står med båda  fötterna stadigt på jorden, blandar själen med hiphop på ett modernt och kreativt sätt. Hennes unika röst skiner igenom i alla sina skapelser och lämnar ett oförglömligt avtryck på lyssnarens musikaliska medvetande.

De senaste åren har varit mycket framgångsrika för Adée och har gett henne en välkänd närvaro på den svenska och europeiska urbana musikscenen. Utgåvan av EP 'One Step Closer' 2013 tog henne på den första amerikanska turnén, gav henne sitt ärofulla liveuppträdanden för svenska kungafamiljen och mycket turnérande i Sverige. 

Efter detta har karriären rullat på i full fart med flera nya sånger och mycket uppträdande. Nu kommer Adée till Oskarshamnsfesten och uppträder på scenen i Stadsparken den 24 augusti kl 19.

Vill du lyssna på Adée på Spotify kan du klicka här. 

good harvest

Fredag 24 augusti kl 20.
Good Harvest är en duo med sina rötter i Falun som tillsammans spelat ihop i fjorton år. Hanna Enlöf och Ylva Eriksson har kallats för musikaliska tvillingar och ger oskarshamnarna vackert utformade sånger med fantastiska arrangemang, härligt sammanvävda harmonier och exceptionellt gitarrspel. 

Under de senaste åren har de blivit mer och mer kända både nationellt och internationellt. De har bland annat turnerat med Kris Kristofferson och Per Gessle, du har också kunnat se dem mer och mer på olika tv-program.

Under årets Dalecarlia Music Awards tilldelades tjejerna priset för årets band, något som visar ännu mer på deras fina kvalitet. 

Nu kommer tjejerna till Oskarshamnsfesten den 24 augusti kl 20 på scenen i Stadsparken. 

Vill du lyssna på Good Harvests låtar på Spotify så hittar du dem genom att klicka här. 

Vånna inget

Fredag 24 augusti kl 22.
Vånna Inget har sina rötter i Småland och är just nu baserade i Malmö! De har berört publik i både småstäder och metropoler. Karolina Engdahls poetiska texter har nått rakt in i hjärtat på publiken. Bandets förföriska popmelodier och en påtagande punkintensitet har gjort liveframträdanden till något helt annat än bandets studioinspelningar. Den där speciella känslan av live-konserterna har fram tills nu enbart kunnat upplevas just live.

För dig som vill uppleva Vånna inget live ska du kommer till Stadsparken under Oskarshamnsfesten den 24 augusti kl 22 och njuta av härlig musik!  

Vill du lyssna på Vånna Inget på Spotify ska du klicka här.

Lördag 25 augusti

subtropical radio oskarshamn

Lördag 25 augusti kl 14.
Subtropical Radio Oskarshamn sänder live från scenen i Stadsparken för sin internationella publik. Kom och var med i sändningen och lyssna på härlig reggaemusik.

aerial core

Lördag 25 augusti kl 17.
När Aerial core får presentera sig själva säger de följande 'Vi spelar melodisk, harmonisk, flerdimensionell musik som speglar erfarenheter av livet. "Beyond the mirror" ... Det finns en sanning bortom det man ser.'

Nu kommer de till Oskarshamnsfesten och underhåller oskarshamnarna i Stadsparken den 25 aug kl 17. 

erica zandelin

Lördag 25 augusti kl 18.
I sommar har frontfiguren/låtskrivaren Erica i Lionfly Secrets valt att köra ett gäng akustiska spelningar med sin vän Viktor Nilsson från Maneo Moody. 

Erica har spelat på många scener med sitt band Lionfly Secrets, som t.ex. Göta källare i Spinnup finalen, finalen av Emergenza Skåne, finalen svensktoppen nästa Kalmar, på kackelstugan m.m. 

Men i sommar får man uppleva henne i en akustisk duo. Som Barometern Oskarshamn kalla det "en röst av sammet" så är det något man inte vill missa.

Nu kommer de till scenen i Stadsparken under Oskarshamnsfesten den 25 augusti kl 18. Du kan redan nu lyssna på Erica på Spotify genom att klicka här.

i am karate

Lördag 25 augusti kl 20.
Den svenska popduon I Am Karate bestående av Erika Ahlström och Marta Pettersson kommer till Oskarshamnsfesten under lördagskvällen.Tjejerna har spelat tillsammans sedan 2014 och bjuder på ett progressivt elektroniskt popljud som liknar en blandning av Fever Ray och Robyn. 

De har alldeles nyligen släppt sin nya singel News som vi såklart hoppas få höra på Oskarshamnsfesten!

Missa inte att lyssna på I Am Karate på Spotify genom att klicka här. 

Belleville Compression

Lördag 25 augusti kl 22.
Som avslutning på scenen i Stadsparken bjuds vi på Belleville Compression. Det småländska bandet som spelar en härlig rock. 

Vill du lyssna på Belleville Compression på Spotify ska du klicka här.

Döderhultarns plats

På scenen utanför Oskarshamns kulturhus bjuds du på en blandning av musik. Välkommen att njuta! 

fredag 24 augusti

pernilla ingvarsdotter

Fredag 24 augusti kl 16.
Pernilla Ingvarsdotter bjuder på ett blandat program med allt från opera och musikal till evergreen och någon romans.

Lage Olsson skrev såhär i en recension av Passionsmusik i Kalmar Domkyrka:
"När Pernilla Ingvarsdotter ges möjlighet att presentera sakrala pärlor som i denna passionsmusik, når hon en sopransolists högsta höjder, såväl i tonläge som i klangskönhet, renhet, dynamik, innerlighet och musikalisk tolkning. Recensenten får ofta tårar i ögonen, men då är det något som berör honom. Så var det igår kväll, när de båda Pie Jesu (Lloyd-Webbers och Faurés),Nyvalls Så älskade Gud världen och Albert Runbäcks Aftonbön framfördes."

Pernilla kliver upp på scenen vid Döderhultarns plats den 24 augusti kl 16.00.

zelaj

Fredag 24 augusti kl 18.
Det lokala bandet Zelaj intar scenen på Döderhultarns plats och bjuder på härlig underhållning. 

Lördag 25 augusti

Gabriella lamond

Lördag 25 augusti kl 13.
Med en intim och ljuv röst trollbinder hon sin publik. Hennes djupsinniga texter framför hon med glimten i ögat och en hint av ironi. Detta till tonerna av en akustisk gitarr ackompanjerad av henne själv. Sina texter skriver hon både på svenska, engelska och spanska, för att hon ser detta som den hon är. Hennes inspirationer musikaliskt är Regina Spektor och Bon Iver, och hon påminner om Stella Donnelly och Billie Eilish. 

Gabriella Lamond släppte nyligen sin debutsingel Ditt hjärta slår för hårt och kommer inom en snar framtid att släppa en EP. Vill du lyssna på hennes EP på Spotify kan du klicka här. 

Under Oskarshamnsfesten kliver Gabriella upp på scen vid Döderhultarns plats den 25 augusti kl 13. 

justine her

Lördag 25 augusti kl 16.
För två år sedan uppträdde Justine Her live för första gången med egen musik. Men har skrivit låtar i smyg sedan barn. Dynamiska, dramatiska melodier, med berättande texter där känslorna tar stor plats och med en melankolisk, stor röst.

2017 släpptes bland annat singeln ”Right Into Bloom”. Justine Her finner inspiration i folktraditionen och skapare som Nick Drake, Joanna Newsom och Robin Pecknold, men även den franska ikonen Edith Piaf. Hon skriver och producerar musik och live uppträder hon ensam med sin gitarr. Lyssna redan nu på Justine Her på Spotify genom att klicka här.

Justine Her kliver upp på Oskarshamnsfestens scen vid Döderhultarns plats den 25 augusti kl 16.

ambulerande bluescafé

I vintras startade Blues Café på Stadsbiblioteket. Det var en jättesuccé, och 6 onsdagar fylldes bibblan med bluesmusik och samtal om vad just den svängiga musikgenren har betytt för de artister som kom och gästade oss under de onsdagarna. Massor av folk kom på föreställningarna. 

Nu har vi satt ihop ett ambulerande Blues Café där tre av våra största bluesartister, tillsammans med ett husband under ledning av Magnus Hasselgren i samband med Oskarshamnsfesten ska åka runt till Påskallavik, Kristdala, Bockara och Figeholm, och bjuda på bluesföreställningar.

Vad är då Blues Café. Jo, det är en pratshow som varvar personliga samtal med artisterna och massor av musik. 

I Kalmar län finns ett antal nationellt välrenommerade och kända män och kvinnor som innehar stor kunskap om bluesmusiken. Dessa är inte enbart kännare av bluesmusik utan även gedigna bluesmusiker och artister. Några av dessa har bjudits in för att berätta personligt om sin relation till bluesmusiken och till bluesens artister. Blues Café fungerar alltså ungefär som en musikalisk talk show. Frågor och berättelser varvas med livemusik som framförs tillsammans med ett husband. Samtalen leds av bluesnestor Magnus ”Leqviste” Sjökvist.

Artister i detta ambulerande Blues Café är Calle Engström från legendariska Mönsterås Blues Band, Hurley And The Blue Dots, ett mycket respekterat band från Oskarshamn och Kenn Bäckström från Twang Kings. Kenn är en av Sveriges bästa bluesgitarrister. Tillsammans med husbandet ska dessa tre musketörer nog få varje ställe att svänga så det räcker och blir över.

Fri entré! Hjärtligt välkomna! 

Spelplatser

  • Kristdala torg den 24 augusti kl 19
  • Petter-Larsgården i Bockara den 25 augusti kl 15
  • Höganäslokalen i Figeholm den 25 augusti kl 19
  • Källströmsgården i Påskallavik den 26 augusti kl 16