Under Oskarshamnsfesten är målsättningen att centrum ska fyllas med olika evenemang och aktiviteter för alla smaker. Har din förening eller företag något att erbjuda oskarshamnarna under Oskarshamnsfesten? Isåfall ska du självklart vara med och visa upp er verksamhet. Är ni intresserade att vara med vill vi att ni fyller i vårt formulär så återkommer vi inom kort till er. Du hittar formuläret här. 

Här nedanför kan du läsa om de olika evenemang och aktiviteter som erbjuds under Oskarshamnsfesten. Listan kommer fyllas på löpande ju längre fram i tiden vi kommer. Självklart får du alltid senaste nytt via får Facebook-sida. 

fredag 24 augusti

tipspromenad

Tid: 24 augusti kl 16-18
Plats: Stadsparken
Föreningen HjärtLung Oskarshamn bjuder in till en tipspromenad i Oskarshamns Stadspark. Tipspromenaden ger dig en mysig promenad i parken och du har samtidigt chansen att tävla om fina priser. Det är gratis att delta i tipspromenaden, men föreningen tar gärna emot frivilliga bidrag till sin verksamhet. 

Pilgrimsvandring

Tid: 24 augusti kl 16.30 och 17.15
Plats: Oskarshamns Kulturhus
Förr eller senare måste varje människa företa den längsta resan, resan inåt. En pilgrimsvandring är en yttre vandring som hjälper oss att påbörja en inre vandring. Vandringen är en möjlighet att mer koncentrerat fundera över sitt liv och tillvaron.
 
Karin och Åke berättar om pilgrimsvandringar i allmänhet och årets Pubpilgrimsvandring till Skottland i synnerhet.
Medverkande:
Karin Sanell, pilgrimsledare, präst
Åke Eklund, pilgrimsvandrare, kartläsare

Talangjakt

Tid för kval: 24 augusti på Stadsparkens fritidsgård
Tid för final: 25 augusti på Lilla torget
Tävlingen är öppen för alla upp till 23 år och alla typer av scenkonst (musik, dans, poesi mm dock finns ej kapacitet för hela band att inta scenen). Tävlingen är främst för dig som bor i Oskarshamn med omnejd. 
Talangjakten pågår under fredagen där en jury premierar sina favoriter genom att ge dom en uppvisningstid på scenen på Lilla Torget under lördagen. 
Arrangörer är Sensus, Attraktiva Oskarshamn samt Oskarshamns kommun.

Vill du vara med? Ta chansen att kliva upp på scen och framför det du kan bäst. Oavsett om du älskar att sjunga, dansa, jonglera eller någon annan konstform är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Gör det idag till nicole.sandoval@live.se

Sista anmälningsdag är 20 augusti
Ni som anmält er ska vara på plats på fritidsgården kl. 17.00.
Kl. 18.00 öppnas dörrarna för publiken

Aktiviteter i kulturhuset

Tid: 24 augusti kl 16-19
25 augusti kl 10-17
Plats: Under Oskarshamnsfesten anordnar Oskarshamns Kulturhus många olika aktiviteter både inne och utanför på Döderhultarns plats. 

Här kan du:
- Gå tipspromenad
- Kolla på Oskarshamns kommuns nya film om att Döderhultarn fyller 150 år.
- Äta syrisk mat
- Köpa hennaprodukter
- Köpa barnartiklar

Kulturhusets vanliga verksamhet är också igång såklart och de håller öppet:
Fredag: 10-19
Lördag: 10-17

Lördag 25 augusti

lådbilsrace

Tid: 25 augusti kl 10-14
Plats: Lilla torget
Varmt välkommen att delta i Oskarshamnsfestens egna lådbilsrace! 
Alla barn som vill är välkomna att delta i racet. Det som krävs är en förälder eller annan vuxen som puttar lådbilen framåt. Varje lag kör två varv där det gäller att få så jämna varvtider som möjligt. De bästa tävlande vinner presentkort i Handel Oskarshamn. 

Alla barn som deltar får ett körkort för lådbil! 
Arrangören tillhandahåller lådbilar, så du ska inte ha med dig någon egen bil.  Lådbilarna är byggda för barn upp till 12 år. 

värdera dina föremål

Tid: 25 augusti kl 10-15
Plats: Lilla torget
Har du länge gått och undrat vad den där ärvda gamla tavlan kan va värd? Har du kommit över något som känns som ett riktigt fynd?

Ta chansen att ta med dig föremål du skulle vilja få värderade till Lilla torget och låt den kunniga personalen från Auktionshuset Thelin & Johansson se över statusen på dina prylar.

LasseMajas detektivbyrå

Tid: 25 augusti kl 11
Plats: Döderhultarns plats
Kom och se när Oskarshamns Teatersällskap framför  LasseMajas detektivbyrå - Kärleksmysteriet! Föreställningen bjuder på dans och tjo och tjim med publiken, kanske till och med att någon kram kommer att delas ut.

Testa måla graffiti

Tid: 25 augusti kl 11.30-14.30
Plats: Döderhultarns plats
Varmt välkommen att testa på att måla graffiti med instruktion av Lina Eriksson, yes.Lina, som är en erfaren målare och serietecknare. På plats finns även färger anpassade för barn som vill testa måla med spray.  Lina hope to make the world a more colorful place where people feel free to express their creativity.

Folkdans med döderhultviksgillet

Tid: 25 augusti kl 13
Plats: Lilla torget
Kom och njut av de härliga Döderhultviksgillet som kommer att framföra folkdans  på torget i glad anda.
Efter att ha återhämtat sig sedan midsommaruppvisningarna så bjuder de nu åter upp till dans och låter oss alla njuta av det.

UPPVISNING MED DANSKLUBBEN SNÉSTEG

Tid: 25 augusti kl 15
Plats: Lilla torget
Missa inte dansklubben Snéstegs fartfyllda dansuppvisning på Lilla torget under lördagen.
Gammal som ung var med och sväng dina lurviga och få information om höstens breda kursutbud av detta härliga gäng.

Träffa A-laget

Tid: 25 augusti kl 16-18
Plats: Servering Alphyddan, Stadsparken
Varmt välkommen till servering Alphyddan i Oskarshamns Stadspark under lördagen på Oskarshamnsfesten och träffa IK Oskarshamns A-lag. Förutom att snacka med spelarna kan du utmana dem på både deras skottramp och i EA-sports soffan på NHL 18.
Spelarna finns på plats mellan kl 16-18.

MAt & dryck

alphyddan

I Stadsparken kommer Oskarshamn Event & Restaurang AB att stå för servering av mat och dryck under både fredagen och lördagen från klockan 16:00 till 23:00.
Serveringsområde Alphyddan serverar läsk, öl, cider och vin men har också en matmeny med bland annat pyttipanna, hamburgare och halloumiburgare. 
Perfekt plats att njuta av god mat och dryck samtidigt som du lyssnar på musiken från scenen i Stadsparken.